Torna amb novetats el 19é Pessebre dels Estels

El Pessebre dels Estels de la Masia de Castelló, al terme de Vandellòs, ultima ja els preparatius per la 19a edició. Aquest any s’estrenaran noves escenes i espectacles. Concretament, s’ha fet una sènia d’aigua que fa funcionar un animal i l’aigua extreta del pou s’aprofitarà per regar l’hort del pessebre. Un altra novetat és que s’obrirà el celler de “Cal Santo”, una de les cases importants de Castelló del segle XVII que encara està dempeus. Els visitants hi podran veure la cuina, el forn de pa, el menjador, el foc a terra i l’estable.

En total s’hi representaran trenta-vuit escenes, gràcies als 220 actors i més de 100 col·laboradors que faran possible que aquest poble medieval recuperi, com cada Nadal, la seva vida. Tot això només passarà els dies 26 de desembre de 2016 i 6 i 7 de gener de 2017. L’horari de visita serà de les 18 a les 20.30h. Les entrades es podran comprar online a www.masiacastello.cat o al mateix nucli de Castelló, en arribar al poble, i tindran un preu de 4 euros, per als nens entre 4 i 9 anys; i de 7 euros, per a la resta de públic; per als menors de 4 anys, l’accés serà gratuït. El preu de l’entrada inclou un petit berenar, que s’oferirà en una gran carpa.

El que veritablement fa únic aquest pessebre és el lloc. Castelló és un poble medieval del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, enclavat entre muntanyes, que quedà deshabitat a la meitat del segle XX. La seva decadència física s’aturà quan l’any 1997 es constituí l’Associació Masia de Castelló i organitzà el seu primer pessebre vivent. Poc a poc Castelló, gràcies al Pessebre, ha recuperat carrers, parets, eres, cases i algun sostre, aleshores mig enrunats i amagats sota la vegetació. Però no només ha recuperat el seu aspecte físic, sinó també, cada Nadal, la seva vida, aquella que havia tingut a principis del segle passat, quan hi habitaven prop de 120 persones.

Deixa un comentari

Nota: Els comentaris realitzats en aquest lloc web reflexen les opinions dels seus autors i no les de Viu el Mediterrani. Evita utilitzar insultos o expressions grolleres. Ens reservem el dret a esborrar qualsevol comentari ofensiu sense previ avís.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*