Visita el Pessebre de Pedra Seca del Centre Miró de Mont-roig

El Centre Miró de Mont-roig del Camp acollirà, del 17 de desembre al 29 de gener, un pessebre dedicat a la pedra seca. Cal recordar que l‘abril d’enguany, la Generalitat de Catalunya va declarar Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), en la categoria de Zona d’Interès Etnològic, 5 barraques de pedra seca del terme de Mont-roig. Es tracta de les barraques del Jaume de la Cota, Comuns del Pellicer, Miquel Terna, Lliris i Espiral.

En aquest pessebre, realitzat per membres de la junta del Centre Miró, s’hi poden veure reproduccions fetes amb pedres d’aquestes cinc barraques. El pessebre s’ha ambientat al camp de Mont-roig, concretament a les Terres Noves, reproduint escenes rurals del segle XIX, època en què es van bastir aquestes construccions. Les figures són pagesos realitzant les activitats habituals del dia a dia: veremant, esquerrant olives, anant al tros…. També s’ha recreat el món de la ramaderia, amb el pastor, el gos, les ovelles i una carrerada, el camí ramader per on transitaven els ramats.

La pedra seca és un dels principals elements estructuradors del paisatge de Mont-roig del Camp. Les construccions de pedra seca són obres d’art de l’arquitectura popular que tenen un important valor patrimonial.

Deixa un comentari

Nota: Els comentaris realitzats en aquest lloc web reflexen les opinions dels seus autors i no les de Viu el Mediterrani. Evita utilitzar insultos o expressions grolleres. Ens reservem el dret a esborrar qualsevol comentari ofensiu sense previ avís.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*